Ланд. арх. Добромира Лулчева

Landscape Design Studio

Ланд. арх. Добромира Лулчева е съосновател и собственик на студио за ландшафтна архитектура Landscape Design Studio.

Тя вярва, че жизнените и зелени пространства са сърцето на оживените градове и здраво общество. Фокусира се върху разработването на устойчиви концепции, с положително въздействие върху благосъстоянието на хората и околната среда.

Ланд. арх. Добромира Лулчева завършва магистърска степен по ландшафтна архитектура в Лесотехническия университет, гр.София. Работи в сферaта от 15 години и непрестанно се развива и усъвършенства.

С екипът си в Landscape Design Studio се стреми да създава пространства, които носят усещане за природа, привличат хората и са източник на здраве, живот и удоволствие. Работи по различни по мащаб проекти – градски паркове и градини, жилищни комплекси и квартали, бизнес и офис сгради, еднофамилни градини и апартаментни тераси. За всеки един проект намира индивидуални решения, чрез които развива красиви, функционални и качествени открити пространства със собствена идентичност. Естетиката, функционалността и високото качество на услугата са в основата на всеки проект. При проектирането отдава голямо значение на холистичния подход и синтеза между архитектурата, ландшафта и природата в градска и извънградска среда.

Ланд. арх. Добромира Лулчева си сътрудничи с доказани водещи архитектурни студия и ръководи проектирането на откритите пространства на многобройни обекти, включително на редица ключови проекти в България, като Sofia Airport Center, NV Tower, Kamentza Park, River Park, Moreni Residential Club, както и множество частни дворове и градини.

Тя е автор на статии за ландшафтна архитектура в различни издания за градска среда и архитектура в България и извън нея.

Цялостният и интегриран подход в дизайна носи на ланд. арх. Добромира Лулчева и Landscape Design Studio престижни награди от български и международни конкурси, публикации и участия в професионални издания и форуми. Носител на две европейски награди за градска зелена инфраструктура и редица национални награди, сред които ”Ландшафтен архитект на годината” 2021.