Миглена Стумбова

Студио ШкафА

Миглена Стумбова е интериорен дизайнер, основател и креативен директор на „Студио ШкафА“.

Своя първи интериорен проект тя реализира през 2010 г., докато изучава магистърска степен “Пространствен дизайн” в „Нов български университет“ в София. През 2013 г. стартира бизнес с артистичен магазин за интериорна декорация в съвременен Провансалски стил, с амбицията да постави рамката на личната си творческа визия. За период от 5 години в сферата на търговията, Миглена паралелно реализира и интериорни проекти за жилища, офиси и ресторант. Днес Студио ШкафА има осъществени десетки интериори из цялата страна, като дизайнът на студиото се отличава с автентичен и разпознаваем стил.

Работата на „Студио ШкафА“ често намира “сцена” в различни печатни и онлайн медии , като публикуват интериори и интервюта с Миглена Стумбова, за която професията е мисия и призвание с кауза – подобряване на средата в която живеем.

С натрупан опит, изграден екип от проектанти и портфолио от реализирани проекти на частни домове, офиси и обществени пространства, популярността на „Студио ШкафА“ в онлайн пространството е утвърдена чрез собствен канал в YouTube, в който за периода от 2020 г. до сега са публикувани над 130 влог-епизода. В този канал можете да видите реалността от професионалния живот на екипа от дизайнери и различните страни на професията, похвати, срещи с клиенти, обекти в етап на реализация и всичко, което може да случи в нормалното ежедневие на интериорните специалисти и техните клиенти и партньори.  Създаването на този канал е и част от желанието на Миглена да спомогне в посока разясняване на професията пред хората, които биха искали да работят с дизайнер, но нямат предходен опит. Своеобразен образователен канал, който повишава разбирането на широката аудитория за професията на интериорния дизайнер.