Арх. Станимир Папаризов

ANSKA

Станимир Папаризов се дипломира като архитект през 2006 във Висшето Училище по Архитектура Париж-Ла Вилет (ENSAPLV), като междувременно се обучава и една година в Техническия Университет на Делфт – (TU Delft ) по програмата Еразъм.
 
След дипломирането си, Станимир  работи за Foster and Partners в Лондон и участва в проекти на фирмата в България, Словакия, Канада. Работи и за френската фирма SCAU по проекта на Стад Велодром в Марсилия. През 2014, заедно с арх. Калина Петкова, съосновава в Париж ANSKA – фирма, която се фокусира върху устойчива и креативна архитектура.

Станимир  е финалист на Голямата наградата за млади архитекти на френската академия Académie des Beaux-Arts с проект за обитаеми мостове над Сена. Селекциониран е с проект за екологична къща за изложба в Музея на модерното изкуство на Западна Вирджиния. Получава поощрителна награда в конкурса за Централния площад в Пловдив, с проект на ANSKA.

Станимир е член на „Френския орден на архитектите“, Френската асоциация за горите и дървен материал (FIBOIS), „Камарата на архитектите в България“ и „Българския съвет за устойчиво развитие“.